Trpíte na ledvinové kameny. Máte zdravý trávicí systém.....?.

29.01.2013, 19:29, Jan Lichnovský

   Asi 80% ledvinových kamenů je tvořeno oxalátem vápenatým, ale pouze asi 15% oxalátů nalezených v moči pochází ze stravy, V současné době proto převažuje názor, že dietní režim nemá vliv na tvorbu těchto ledvinových kamenů.


   Pokud vám váš lékař doporučuje, abyste vyloučili ze stravy potraviny jako je špenát, ibišek, petržel, pórek, listová zelenina, rebarbora, řepa, pšeničné klíčky, sladké brambory, krupice, červené maliny a jahody, měli byste se poohlédnout po jiném lékaři. Ten Váš nemá moc znalostí o výživě a o prevenci ledvinových kamenů.

   Když oxaláty putují zdravým střevem, setkávají se na své cestě s různými druhy baktérií, které je pohlcují a metabolizují. Mikrobiální trávení oxalátů bakteriemi je důvod, proč tělo vylučuje oxaláty do střeva . Antibiotika a dieta bohatá na nezdravé potraviny obsahující množství konzervačních látek zabraňují kolonizaci střeva těmito tělu prospěšnými bakteriemi. Sečteno a podtrženo - toxické vakcíny, antibiotika a dieta s vysokým obsahem zpracovaných potravin podporují vznik ledvinových kamenů.

 

Autor:  Jonathan Landsman

 
« Zpět